Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meghívó a 3. szepesi estre 2012. nov. 23-ra

2012.11.08

Kedves szepesi leszármazottak és a Szepesség iránt érdeklődők!

 

 MEGHÍVÓ a 3. SZEPESI ESTRE

 

Időpont: 2012. november 23. péntek 17 óra

 

Hely: az evangélikus egyház központi épülete, 1085 Budapest, Üllői út 24. utcáról nyíló, földszinti klubhelyiség. Megközelítés: a kék metró Kálvin téri vagy Ferenc körúti megállójából, az Üllői út és Szentkirályi utcai saroképület.

 Immár harmadik éve, 2010 óta rendezzük meg a szepesi estet. Az alkalom a lőcsei evangélikusok hajdani szokását eleveníti fel, akik az egyházi év végén az előző évben elhunyt szeretteikre emlékeztek meg (Todtenfest).

A szepesiek hagyományos összetartozását ápolva emlékezünk szeretteinkre, őseinkre, akik a Szepességen vagy azon kívül nyugszanak. Emlékezünk azokra, akik nemrég hagytak itt minket.

 Találkozásunk egyben alkalom arra, hogy az elmúlt év (az elmúlt évek) Szepességgel kapcsolatos eseményeit, kulturális találkozóit felidézzük.

 Javasolt program:

Tóthmátyásné Hollóházy Ildikó: a tavalyi, Lőcsén tartott szepesi leszármazottak találkozója, a lőcsei evangélikus műemléktemető-honlap és a hozzákapcsolódó levelezőlista a szepesiek összetartozása szolgálatában.

Czenthe Miklós: a lőcsei evangélikus gyülekezet levéltárának a feltárása, a 2011-2012-es kutatóút eredményei. A lőcsei evangélikus temető helyzete, állapota, a gondozás lehetőségeinek keresése.

 Szeretettel várunk további beszámolókat:

 - a Szepességet érintő kulturális eseményekről,

 - a Szepességről megjelent könyvekről, kiadványokról,

 - az előző években a Lőcsén, Szepességen az ősök sírjainál, házainál tett látogatásokról, szepesi családok találkozásairól

 - a szepesi családok, személyek életével kapcsolatos dokumentumokról, fényképekről.

 Kérjük a kedves szepesi honfitársainkat, hogy gondolataikat, témajavaslataikat írják meg, vagy ott helyben mondják el.

 Kérjük, hogy éljünk a szepesi est adta találkozási alkalommal, szóban, emailben vagy telefonon hívjuk el családtagjainkat, barátainkat, ismerőseinket, akikről tudjuk, hogy a Szepesség iránt elkötelezettek, múltja, hagyományai, szépségei iránt érdeklődők.

 Ha lehet, kérünk visszajelzést is, hogy kinek a jelenlétével számolhatunk (e-mailben, az alábbi telefonokon vagy hozzászólásban). 

 Czenthe Miklós
 M:  20 99 10 064

Tóthmátyásné Hollóházy Ildikó
 M:  20 3479-158

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.