Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Genersich-díj átadása Késmárkon és Lőcsén

2017.08.01
2017. június 23-án Késmárkon másodszor került sor a diákok számára létesített "Genersich Díj-Genersichova Cena" átadására. Késmárkon a korábbi megállapodás értelmében jelölő bizottság javaslata alapján Ing. Vojtech Wagner, a helyi Kárpátnémet Egyesület Elnöke választotta ki a díjazottakat.
Ugyanezen napon Lőcsén idén első alkalommal került sor Genersich Díj átadására. A díjat, Doc. Ivan Chalupecky, a Szepesi Történeti Társaság tiszteletbeli Elnöke javaslata alapján, Eduard (Edi) Kostelnik Jr. vehette át, aki orgonajátékával már eddig is sok örömöt szerzett az odalátogató "lőcseieknek", és aki civilben, a sokak által ismert Astrid Kostelnikova asszony unokája. Az ünnepségen megjelent a kassai főkonzul Bitay Levente úr. A díjazott a város polgármesterétől Milan Majerský úrtól vehette át a díjat a híres „Szepesi Ház „ kápolnájában
Az ünnepség keretében a város evangélikus levéltárában fellelt Weszter Sámuel: C-moll Szonáta című háromrészes orgonaművét szólaltatta meg a díjazott, mely a mű világpremierja is volt egyúttal.
A díjátadáson Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Csehországból az U.S.A.-ból. jött vendégek is részt vettek. Az ünnepségen Milan Kostelník mondott bevezető beszédet.
Mindkét díjhoz az anyagi fedezetet Genersich Sándor úr időszaki adománya biztosította.

Késmárki díjazottak

Késmárki vendégek

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.